דיני משפחה
פתיחת תיק גירושין
הליך הגירושין במדינת ישראל מתחיל בפתיחת תיק גירושין ברבנות.
פתיחת תיק לצורך גירושין הינו הליך מורכב שבעיקרו נתינת הגט על ידי הגבר לאשה, וכולל בתוכו את כל מעטפת ההיפרדות בני הזוג. ממזונות וכתובה ועד משמורת הילדים.
לפי החוק במדינת ישראל, לבית הדין סמכות עליונה בכל הנוגע לתהליך הגירושין (סידור בגט והכתובה), ובסופו רק בית הדין יכול לאשר את תוקף הגט.
במקרה ובני הזוג מגיעים יחד להסכמה לפתיחת תיק גירושין, יערכו בני הזוג הסכם גירושין שחתום על ידם, הכולל הסכמתם בנוגע למשמורת הילדים, מזונות, וחלוקת רכוש. ויגישו אותו לבית הדין בשעת פתיחת התיק, ויצרפו את ההסכם הנ"ל לבקשת הגירושין.
במקרה שרק צד אחד מעוניין לפתוח תיק גירושין, או שישנם חילוקי דעות בין הצדדים לנושא הקשור לגירושין, מוטל עליו להגיש בקשת תביעת גירושין לבית הדין הנמצא במקום המגורים האחרון של הצדדים ובהתאם לכללי הסמכות המקומית.
בשל מורכבות התהליך חשוב שתקבלו ייעוץ מקצועי. טוען רבני יצחק דרור ילווה אתכם בכל שלב, ויוודה שמתקיימות בהליך כל הדרישות ההלכתיות והמשפטיות, ויסיע לכם להשיג הסכם הוגן ומקיף שיבטיח את זכויותיכם בכל ההיבטים הרלוונטיים.
ליווי מקצועי ואחראי עד ההצלחה, זהו הערך המרכזי שמוביל אצלינו במשרד. עם דגש על יחס אישי לכל אחד ואחת.
חלוקת
רכוש
כאשר בני זוג החליטו לפרק את התא המשפחתי ולהגיש תביעת גירושין, עומד לפני התובע שתי אופציות משפטיות העסקות בדיני משפחה ובתביעת גירושין – בבית הדין הרבני ובבית משפט לענייני משפחה.
כל אחת מהערכאות האלה כפופות למשפט האזרחי ולמשפט העברי (ההלכתי)
אולם ישנם הבדלים בהגשת התביעה בין בית דין רבני לבית משפט לענייני משפחה.
המשפט העברי שונה מהמשפט האזרחי ביחס לחלוקת הרכוש,
לצורך הדוגמא – לפי המשפט האזרחי חלוקת רכוש תעשה באופן שוויוני ובהתאם לחוק 'יחסי ממון' ואין התייחסות לכסף שנצבר ע"י אחד מהצדדים כיתרון בחלוקת הרכוש.
אלא שבית הדין הרבני היום כפוף לחוק במדינת ישראל, ולכן אם הזדקק בית הדין להגיע לידי חלוקת רכוש, החלוקה תתבצע שווה בשווה ובלא שום קשר להשתכרות אחד הצדדים.
יצחק דרור, טוען רבני מומחה, מציע לכם ליווי מקצועי ואישי בכל הנוגע לחלוקת רכוש. עם ניסיון רב שנים בתחום, יצחק מכיר היטב את המורכבות של ההליך המשפטי וההלכתי. הוא ילווה אתכם צעד צעד, באופן רגיש ומקצועי, תוך התאמה אישית לצרכים שלכם
משמורת
ילדים
במדינת ישראל, המסגרת המשפטית המתייחסת למשמורת ילדים במקרה של גירושין מבוססת על חוקי משפחה יהודיים.
חוק זה קובע את המדיניות והכללים בנוגע לזכויות בנושא משמורת ילדים, כולל ההחלטה מי יישא במשמורת ובאילו תנאים. החוק מאמץ את עקרונות המערכת המשפטית הישראלית, שמקדמת את רעיון שמירה על שלמות המשפחה והצמיחה הרגשית של הילדים. במקרים של גירושין, החוק מדגיש את טובת הילדים ואת התחייבות ההורים לספק להם את הצרכים הפיזיים והרגשיים בהתאם למצבם.
בית הדין הרבני, הדוגל בעיקרון טובת הילד, שואף להשיג את ההסדר הטוב ביותר ולמזער נזקים לילדים המשותפים. משמורת ילדים עשויה להתקיים בהסדר של משמורת יחדנית עם הסדרי ראיה או שהות אצל ההורה השני, או במשמורת משותפת שבה ההורים ימשיכו לגדל את הילדים יחד על פי הסכם שותפות מלא בזמני שהות.
בגלל רגישות העניין וסבך הפסיקות הקשורות למשמורת ילדים, טוען רבני יצחק דרור הוא הכתובת האידיאלית לפנות אליה.
יצחק דרור מציע ייעוץ וליווי מקצועי עם יחס אישי, על מנת לסייע לכם להשיג את ההסדר הטוב ביותר עבור ילדיכם.
הוא ילווה אתכם בכל שלב בתהליך, ויבטיח שתקבלו את התמיכה הדרושה לשם השגת פתרון הוגן ומועיל, מבלי לפגוע בזכויותיכם כהורים.
כתובה
בזמן התלמוד חז"ל (במסכת כתובות ) תקנו כתובה לאשה, והוא חוב תשלום על הבעל כלפי אשתו שבזמן הגירושין יהיה חייב הבעל לשלם לה סכום כסף מסוים כפי שנכתב בכתובה.
והטעם הוא מפני שלא יהיה קל בעיני הבעל להוציאה. [לאחר מיתת הבעל גם כן זכאית האישה לקבל את כתובתה, והדבר מעוגן בחוק בסעיף 104 לחוק הירושה תשכ"ה-1995] .
הכתובה היא שטר חוב שהבעל כותב לאשתו קודם הנישואין. השטר יהיה חתום על ידי הבעל ויינתן לו תוקף על ידי חתימת שני עדים.
מסמך הכתובה משמש כמסמך משפטי לכל דבר ועניין, ויכולה האישה להוציא מבעלה או מיורשיו כסף ע"פ הכתובה שלה. כל זה בכפוף לפן ההילכתי, וכל עוד שלא הפסידה את כתובתה.
סכום הכתובה משתנה משטר כתובה אחד לשני, המינימום הכתוב הוא שווה ערך לכ 9,000 ₪ [הסכום משתנה לפי ערך הכסף]. אולם לא מעט גברים כותבים בכתובה סכום גבוה בהרבה מהמינימום הנדרש, דבר זה נקרה 'תוספת כתובה'.
יצחק דרור, טוען רבני מומחה, מזמין אותך לפגישת ייעוץ אישית בנושא הכתובה. עם ניסיון רב בתחום דיני המשפחה וההלכה. יצחק ילווה אותך באופן מקצועי ורגיש, תוך הקשבה לצרכים שלך והתאמה אישית של הטיפול. אנו מבינים כי נושא הכתובה הינו רגיש ועשוי לעורר רגשות מעורבים. אצלינו במשרד נשקיע כל מאמץ כדי להבטיח כי תקבלו את כל המגיע לכם, תוך שמירה על האינטרסים שלכם. אל תהססו לפנות אלינו עוד היום.
דמי
מזונות
כאשר בית הדין עוסק בקביעת חובת המזונות של ההורים עבור ילדיהם, עיקר השיקול שמנחה את הדיינים הוא טובת הילד ושמירה על רמת החיים שאליה הוא הורגל.
בהתאם לכך, בית הדין קובע את גובה המזונות הנדרשים, והם ייגבו מההורים. כמובן, הדיינים גם לוקחים בחשבון את המצב הכלכלי של ההורים, ולעיתים ידרשו מהם לשלם רק את המינימום ההכרחי לצרכים הבסיסיים של הילד.
בפסק דין חשוב ותקדימי שניתן על ידי בית המשפט העליון (בע"מ 15/919), נקבע חידוש משמעותי: הוצאות המזונות יחולקו לפי יחס ההשתכרות של ההורים. זאת במטרה להבטיח שכל הורה ישלם את דמי המזונות בהתאם ליכולתו הכלכלית.
מכיוון שמקרים רבים הם מורכבים ודורשים הבנה מעמיקה של זכויותיכם, חשוב לקבל ליווי מקצועי. פנו לטוען רבני יצחק דרור, אשר יוכל להציע לכם מעטפת מלאה של ייעוץ וליווי בכל הקשור למזונות הילדים. יצחק דרור ידריך אתכם בכל שלב בתהליך, יבהיר את האפשרויות ההלכתיות והחוקתיות העומדות בפניכם, ויעזור לכם להתמודד עם הדיונים והתביעות בצורה היעילה ביותר