מאמרים
דיני משפחה

החזקת ילדים בגירושין
כאשר בני זוג נפרדים, אחת השאלות הרגישות והמשמעותיות ביותר היא שאלת החזקת הילדים. מי יגדל אותם בפועל? איך מחליטים בין משמורת משותפת לבין משמורת יחידנית? ומה החוק אומר על חזקת הגיל הרך?
במאמר הזה תמצאו מידע ברור ועדכני על אפוטרופסות, תפקידה של הערכאה המשפטית, ומה חשוב לדעת כדי לקבל החלטות שמשרתות את טובת הילד.
גישור

יחסי ממון בין בני זוג
הסכם ממון בין בני זוג נועד להגדיר את חלוקת הרכוש והממון במקרה של פרידה או פטירה של אחד מבני הזוג. ההסכם תקף גם לפני נישואין וגם לאחריהם, ומטרתו להבטיח שכל צד ידע את זכויותיו בנוגע לנכסים שצבר. ההסכם צריך להיות נערך בצורה מקצועית על ידי טוען רבני או עורך דין ולהיות מאושר על ידי גורם מוסמך. אם ההסכם נערך לפני הנישואין, ניתן לאשר אותו אצל נוטריון או רשם נישואין. במקרה של הסכם שנערך לאחר הנישואין, יש לקבל אישור מבית דין רבני או מבית משפט לענייני משפחה. אם מדובר בזוג "ידועים בציבור", ייתכן שבית הדין יתערב בנוגע למתן גט ולקביעת זכויותיהם.
כנסו למאמר לקראו עוד בכל הנוגע להסכם ממון בין בני זוג.
דיני משפחה

חלוקת רכוש בגירושין
המאמר עוסק בנושא חשוב ורגיש – חלוקת רכוש בגירושין. הוא מסביר מהם הנכסים הנחשבים לרכוש משותף, כולל בית, רכב, חסכונות, קופות גמל, פנסיה, עסקים פרטיים, ואף תמלוגים ממוסדות כמו ספרים ושירים שפורסמו במהלך הנישואין. המאמר מפרט גם על החובות שהיו במהלך הנישואין, ומה לא נחשב רכוש משותף, כגון נכסים שהיו לפני הנישואין או ירושות. בנוסף, מצוין חוק יחסי ממון, שקובע חלוקה שוויונית של רכוש בין בני הזוג במקרה של גירושין, ותנאים שבהם בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה דנים בתהליך חלוקת רכוש.
מאמר זה חשוב וקריטי לכל מי שנמצא בתהליכי גירושין, כנסו וקראו על זכותכם הבסיסית בחלוקת רכוש.
דיני משפחה

כתב תביעה גירושין
במדינת ישראל, כל זוג יהודי המעוניין להתגרש מחויב לעשות זאת דרך בית הדין הרבני, שהוא הסמכות הבלעדית לגירושין לפי ההלכה. המאמר מסביר את התנאים המקדימים להגשת כתב תביעה, כגון אזרחות, מקום מגורים ויישוב סכסוך מוקדם, ומתאר את ההבדל בין תביעת גירושין רגילה לתביעה כרוכה – הכוללת גם נושאים כמו מזונות, משמורת ילדים וחלוקת רכוש.
בנוסף, תמצאו הסבר על ההליך המעשי להגשת תביעה, איפה מגישים אותה, מה צריך לצרף, מהי עלות האגרה, ומה קורה במקרה של ייצוג על ידי טוען רבני או עורך דין
דיני משפחה

תביעת משמורת
תביעת משמורת ילדים היא אחד מהשלבים המרכזיים בתהליך הגירושין. כאשר ההורים לא מצליחים להגיע להסכמה בנוגע למקום שהותם של הילדים, יש לגשת לבית המשפט או לבית הדין הרבני כדי לקבוע את הסדר המשמורת. במאמר זה נעסוק בהגדרה של משמורת, סוגי המשמורת האפשריים, תהליך הגשת תביעה לבית המשפט או לבית הדין הרבני, ושלבי ההליך המשפטי הנדרשים.
נעמוד על החשיבות של ייעוץ משפטי מקצועי בתחום דיני המשפחה, כדי להבטיח את טובת הילדים ולהשיג תוצאה הוגנת ומאוזנת עבור כל הצדדים.
אם אתם נמצאים בתהליך גירושין וזקוקים לייעוץ משפטי לגבי משמורת הילדים, אל תעשו זאת לבד. היכנסו למאמר המלא כדי להבין את כל האפשרויות המשפטיות העומדות בפניכם וההשלכות של כל החלטה. פנו לעורך דין מומחה בדיני משפחה כדי להבטיח את זכויותיכם ואת טובת ילדיכם
דיני משפחה

תנאים למשמורת משותפת
המאמר עוסק בתנאים המשפטיים והמעשיים הדרושים לקיום משמורת משותפת בין ההורים לאחר גירושין. בעבר, היה מקובל שהילדים יישארו אצל האם לאחר גירושין, אך בשנים האחרונות ישנה מגמה של הכרה בזכות האב להיות חלק פעיל בגידול הילדים, על פי עקרון "טובת הילד".
במאמר מוסבר כי תנאי מרכזי למשמורת משותפת הוא מסוגלות הורית, כלומר, היכולת של כל הורה לגדל את הילד בצורה עצמאית ואחראית. בנוסף, הקשר התקין בין ההורים וההסכמה המשותפת בנוגע לחלוקת הזמנים והחינוך הם מרכיבים חיוניים להצלחת ההסדר. אם לא קיימת הסכמה או שיתוף פעולה בין ההורים, בית הדין עשוי להעדיף משמורת בלעדית.
כנסו למאמר זה על מנת לקבל מידע חשוב בכל הנוגע לתנאים למשמורת משותפת.
דיני משפחה

חלוקת ימים במשמורת משותפת
המאמר עוסק במערכת המשמורת המשותפת לאחר גירושין, ומסביר את תהליך חלוקת הימים בין ההורים, את משמעותה של משמורת משותפת והגורמים המשפיעים על קביעת הסדר זה. במאמר זה אנו מסבירים כי אף שמשמורת משותפת לרוב תכלול חלוקה שווה של זמני השהות של הילדים בין ההורים, לא תמיד הדבר מתרחש, במיוחד אם הילדים צעירים. כמו כן, יש התייחסות לכך שגם בהסכמים של משמורת משותפת עשויים להיווצר חיובי מזונות, במיוחד במקרה של פערים בהכנסות בין ההורים.
כללי

טוען רבני מומלץ
אם אתם נמצאים בתהליך גירושין ורוצים לדעת כיצד לבחור טוען רבני מומלץ, המאמר הזה הוא בשבילכם. אנחנו מציעים מדריך מקיף שיסייע לכם להבין את תפקידו של הטוען הרבני, כיצד הוא יכול לשפר את סיכוייכם בתהליך הגירושין, ואילו קריטריונים חשובים יש לקחת בחשבון בבחירת איש מקצוע מנוסה.
רוצים להבטיח את טובתכם המשפטית? קראו את המאמר המלא וגלו איך לבחור את הטוען הרבני המתאים לכם.
דיני משפחה

תביעת גירושין בבית דין רבני
האם אתם נמצאים בהליך גירושין? כל מה שצריך לדעת על תהליך הגירושין בבית הדין הרבני נמצא כאן.
המאמר מסביר שלב אחרי שלב כיצד להגיש תביעת גירושין, אילו מסמכים יש לצרף, ואילו תביעות נוספות ניתן לכרוך בתהליך – כמו מזונות, חלוקת רכוש ומשמורת. אם אתם רוצים לדעת איך להימנע מטעויות ולהבטיח את טובתכם בתהליך המשפטי, אל תפספסו את המאמר הזה. הכנסו לקרוא עכשיו ולגלות איך לטפל בתהליך בצורה חכמה ומסודרת.
דיני משפחה

מה צריך כדי לפתוח תיק ברבנות
פתיחת תיק גירושין בבית הדין הרבני היא צעד חשוב ומורכב, ויש לבצע אותו בצורה מסודרת ומדויקת. במאמר זה נפרט את כל השלבים הנדרשים לפתיחת תיק גירושין, כולל מילוי טפסים, הצגת עילת הגירושין, תשלום אגרות והגשת התביעה בבית הדין הרבני. ניגע גם בהסכמים גירושין בהסכמה ובחשיבות ההתייעצות עם טוען רבני מנוסה. כל הפרטים שחשוב לדעת לפני שמתחילים את התהליך המשפטי.
דיני משפחה

משמורת משותפת
במאמר זה נעסוק בהסברים מעמיקים על משמורת ילדים בהליכי גירושין, כולל סוגי המשמורת השונים כמו משמורת משותפת ומשמורת זמנית, וכן על הסדרי הראיה. נדון גם בטובת הילד ובדרכים בהן בית הדין יקבל את החלטותיו בנוגע למשמורת, בהשפעת גורמים כמו אלימות או מניעת קשר. אם אתם מתמודדים עם סכסוך גירושין ונמצאים בפני החלטות מהותיות בנוגע למשמורת, אל תפספסו את המאמר, הכנסו עכשיו כדי להבין את הזכויות שלכם ולהכיר את הדרכים בהן תוכלו להבטיח את טובת הילד.
דיני משפחה

משמורת בגיל הרך
משמורת בגיל הרך: הכל על חזקת הגיל הרך ותהליך קביעת המשמורת.
במאמר זה נעמוד על כל מה שקשור לחזקת הגיל הרך, עיקרון חשוב הקובע כי במקרה של גירושין, הילדים מתחת לגיל 6 יהיו תחת משמורת האם, אלא אם כן יוכחו נסיבות מיוחדות. נדון גם בהמלצות ועדת שניט לשינוי עיקרון זה, וכיצד בתי הדין הרבניים פוסקים בנושא משמורת הילדים, ובמיוחד על השפעתו על טובת הילד.
אם אתם עומדים בפני תהליך גירושין ורוצים לדעת מה זכויותיכם, מה ההשלכות המשפטיות ואיך תהליך המשמורת מתנהל, זהו המאמר שיספק לכם את כל התשובות. אל תפספסו את ההסברים המעמיקים על כל שלב, המהווים מקור חשוב להליך הגירושין והמשמורת.
דיני משפחה

לפתוח תיק ברבנות גירושין
ההליך המשפטי לגירושין בישראל מתחיל בפתיחת תיק בבית הדין הרבני. בני זוג המעוניינים להתגרש יכולים להגיש בקשה משותפת לגירושין או תביעת גירושין, בהתאם אם הם מסכימים או לא על הגירושין. הגישו את הבקשה או התביעה בבית הדין הרבני באזור מגוריהם, ואליהם יש לצרף את כל הפרטים הנדרשים, כולל ייפוי כוח אם יש ייצוג משפטי. במאמר הבא ניתן לכם מידע ראשוני וחשוב לקראת פתיחת תיק גירושין.
גישור

גישור בין בני זוג
בני זוג המתמודדים עם קשיים זוגיים או פרידה יכולים להיעזר בהליך הגישור כדי להגיע להסכמות ללא סכסוכים משפטיים ממושכים. גישור בין בני זוג הוא הליך שמאפשר להם להגיע להסכמים תוך שמירה על כבוד הדדי ושלום. תהליך זה חשוב במיוחד כאשר ישנם נושאים של חלוקת רכוש, משמורת ילדים והסכמים כלכליים.
היתרון של מגשר מקצועי הוא יכולתו להנחות את בני הזוג לפתרונות יצירתיים תוך שמירה על שליטה מלאה בהחלטותיהם. במיוחד כאשר המגשר הוא גם טוען רבני, יש לו יתרון נוסף בהבנת ההיבטים ההלכתיים של הסכסוך, מה שמאפשר לו להציע פתרונות שמתאימים גם להלכה וגם לחוק.
דיני משפחה

מרחק מגורים במשמורת משותפת
הסדר משמורת משותפת מאפשר להורים לשתף פעולה בגידול הילדים לאחר הגירושין, כאשר הילדים שוהים עם כל הורה מחצית מהזמן. אך לעיתים, כשההורים עוזבים לעיר אחרת או למקום מרוחק, נוצר קושי בהעברת הילדים בין שני בתים מרוחקים. מהו המרחק הסביר שיאפשר קיום של הסדר כזה?
למרות שאין הגדרה חד משמעית, בתי הדין הרבניים והבתי המשפט גורסים כי מרחק של עד 30 ק"מ בין מגורי ההורים נחשב לסביר. במקרים בהם אחד ההורים מעוניין לעבור למקום רחוק יותר, יש צורך בהסכמת ההורה השני ובבחינה מחדש של הסדרי המשמורת, תוך שמירה על טובת הילד.
דיני משפחה

האם אפשר לתבוע כתובה לאחר גירושין?
תביעת כתובה לאחר גירושין היא נושא חשוב ומורכב בתחום דיני המשפחה וההלכה היהודית. הכתובה היא שטר חוב שהבעל כותב לאשתו לפני הנישואין, ומחייב אותו לשלם לה סכום כסף במקרה של גירושין או מוות. במאמר זה נדון האם ניתן לתבוע את הכתובה לאחר הגירושין, מהם התנאים לכך, ומתי האישה עלולה להפסיד את זכותה לתבוע את הכתובה.
לפי ההלכה, אישה יכולה לתבוע את הכתובה בבית הדין הרבני אם לא התקיימו עילות שמונעות זאת, כמו בגידה או מניעת חיי אישות. עם זאת, ישנם מקרים בהם הבעל עשוי להיות פטור מתשלום הכתובה, לדוגמה במקרה של בגידה, מורדות, או הפרת הסכמים טרום נישואין.
מאמר זה נותן ידע מקדים לכל הנושא של תביעת הכתובה, תוקף מסמך הכתובה, ועילת פטור או חיוב הכתובה.
דיני משפחה

חלוקת רכוש בגירושין בבית הדין הרבני
חלוקת רכוש בגירושין היא אחת מהסוגיות המרכזיות בתהליך הגירושין, ובמיוחד כאשר מדובר בהגשת תביעה לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה. כאשר בני זוג פונים לבית הדין הרבני, ישנם הבדלים חשובים בין הגישה ההלכתית לבין הגישה האזרחית בנוגע לחלוקת רכוש. על פי המשפט העברי, כל אחד מבני הזוג מקבל את הרכוש שצבר במהלך הנישואין, אלא אם כן הוסכם אחרת. בנוסף, ישנם כמה יוצאים מן הכלל, כמו ירושה, מתנה או רכוש קודם לנישואין, שנחלקים באופן שונה. בית הדין הרבני יכול להורות על חלוקה לא שוויונית אם אחד הצדדים מבריח כספים במטרה להימנע מחלוקה הוגנת.
דיני משפחה

האם משמורת משותפת משלמים מזונות
בעבר, היה נהוג כי האב הוא זה שנושא בעיקר בנטל תשלום המזונות, גם במקרים של משמורת משותפת. עם זאת, בשנים האחרונות חלה מהפכה משפטית משמעותית בתחום זה. בית המשפט העליון קבע כי במשמורת משותפת, האחריות למזונות הילדים חלה על שני ההורים באופן שווה ובהתאם ליכולתם הכלכלית ולזמני השהות של הילד אצל כל אחד מהם.
במאמר זה נבחון יחד את ההבדלים בין פסיקת בית המשפט בנידון זה לבין הכרעת בית הדין הרבני. וזאת במטרה שתגיעו עם הידע הנכון לקראת תביעת מזונות בשמורת משותפת.
כללי

איך מתגרשים
עומדים בפני גירושין? מאמר זה מספק מידע חיוני על הליך הגירושין בישראל, החל מהשלבים הראשונים ועד להשלמת התהליך. נלמד על החשיבות של ייעוץ משפטי, התמודדות עם יישוב סכסוכים. נושאים מרכזיים כמו חלוקת רכוש ומשמורת על הילדים. וטיפים מעשיים להתמודדות עם הגירושין. על חשיבותו של טוען רבני בייצוג הולם מול בית הדין הרבני בתהליך של גירושין.
גישור

הסכם גירושין בגישור
כשזוגות מגיעים לצומת דרכים קשה ומחליטים לשים קץ למערכת היחסים, התהליך עלול להיות כואב ומורכב. גירושין כרוכים בהתמודדות עם רגשות עזים, חלוקת רכוש, הסדרי הורות ועוד החלטות משמעותיו. גישור זוגי מציע דרך אלטרנטיבית לפתרון סכסוכים, המאפשרת לבני הזוג לשמור על כבוד הדדי, להגיע להסכמות משותפות ולהפחית את המתח והסכסוך הכרוכים בתהליך הגירושין.
דיני משפחה

פתיחת תיק גירושין ברבנות
על פי ההלכה היהודית, סיום נישואין דתיים מחייב הליך של גירושין הנקרא 'גט'. הליך זה, הכולל מתן מסמך רשמי על ידי הבעל לאישה, מהווה את התנאי ההלכתי לסיום הקשר הזוגי.
במאמר הבא ננסה מעט לעשות סדר, ולתת מידע חשוב בשבילכם – לקראת פתיחת תיק ברבנות לצורך גירושין בין בני הזוג.
דיני משפחה

משמורת ילדים זמנית – פרקטיקה מעשית
משמורת ילדים זמנית היא פתרון זמני לתקופת הליך גירושין, המספק יציבות לילדים תוך התחשבות בטובתם. הפוסט מסביר את עקרונות קביעת המשמורת, כולל חשיבות הסכמה הדדית, תוקף ההחלטה, וחזקת הגיל הרך. ייעוץ מטוען רבני מומחה מומלץ לניהול הליכים מול בית הדין או בית המשפט בצורה יעילה וממוקדת.
דיני משפחה

מזונות ילדים במשמורת משותפת
מזונות ילדים במשמורת משותפת הוא נושא מורכב המתייחס לחלוקת האחריות הכלכלית בין ההורים. בפוסט נבחנות פסיקות בית המשפט העליון (בע"מ 919/15), המחייבות חלוקה שוויונית בהתאם ליחס ההכנסות וזמני השהות, לצד גישת בתי הדין הרבניים שממשיכים לחייב את האב במזונות גם במשמורת משותפת. ייעוץ מקצועי מטוען רבני מומלץ להבנת הזכויות והחובות ולבחירת הערכאה המתאימה.
דיני משפחה

מזונות במשמורת משותפת
מזונות במשמורת משותפת הם סוגיה מורכבת בדיני משפחה, עם הבדלים בין פסיקות בתי הדין הרבניים לבתי המשפט לענייני משפחה. הפוסט עוסק בחובת המזונות על פי הדין העברי והחוק הישראלי, השפעת פסיקת בית המשפט העליון (בע"מ 919/15), וחשיבות קבלת ייעוץ מקצועי מטוען רבני מנוסה להתמודדות נכונה ולבניית הסכם מותאם אישית.
כללי

מהו טוען רבני? מדריך מקיף
מדריך מקיף על טוען רבני מסביר את תפקידו כמומחה בדיני ההלכה היהודית, המייצג צדדים בבתי הדין הרבניים בנושאים כמו גירושין, מזונות, ירושות וסכסוכים הלכתיים. הפוסט מפרט את תחומי האחריות של הטוען הרבני, ההבדלים בינו לבין עורך דין, וחשיבותו בהליכים משפטיים המושפעים מההלכה. זהו מקור מידע חיוני למי שמחפש ייעוץ מקצועי המשלב בין משפט להלכה, עם דגש על הכנת תביעות, טיעונים הלכתיים וניהול משא ומתן בבית הדין.