רבנות פתיחת תיק גירושין

תוכן עניינים

במאמר הקרוב ניתן הצצה קטנה לתהליך הראשוני בהם זוגות עוברים בדרך כלל בדרך לגט. ובנוסף נרחיב מעט על פרקטיקה מעשית בעבודה מול הרשויות והמייצגים.

הקדמה

במדינת ישראל החוק קובע שבני זוג הרוצים לפרק את החבילה ולהתגרש אחת מהשנייה הם צריכים לפנות לבית הדין הרבני לצורך הגשת בקשה לגירושין.

באם רק אחד מבני הזוג מעוניין בגירושין יהיה עליו להגיש 'תביעת גירושין' לבית הדין הרבני.

פתיחת התיק תתבצע בבית הדין האזורי הנמצא באזור מגורי בני הזוג. במקרה שבני הזוג פרודים ולא גרים כעת יחד באותו אזור מגורים, יגישו את הבקשה באזור המגורים על פי הכתובת האחרונה של מקום מגוריהם המשותף.

בבקשה יש לכלול פרטים אישיים של בני הזוג, ובאם הם מיוצגים ע"י בא כח (טוען רבני או עורך דין) יש גם לכלול כתב ייפוי כח ודרכי התקשרות עם המייצג.

הרבה מהבקשות או הגשת התביעות לבית הדין דורשות תשלום אגרה, יש להתעדכן באתר של בתי הדין בסכום האגרה הספציפי לבקשה או התביעה אותה הגשתם.

מהי פגישת מהו"ת ? (מידע – הערכה ותיאום )

בשנת 2014 חוקק המחוקק, חוק להסדר התדיינות בדיני משפחה (תשע"ה-2014;הוראת שעה 1), והנה ציטוט : "מטרתו של חוק זה לסייע לבני זוג ולהורים וילדיהם ליישב סכסוך משפחתי ביניהם בהסכמה ובדרכי שלום, ולצמצם את הצורך בקיום התדיינות משפטית, מתוך התחשבות במכלול ההיבטים הנוגעים לסכסוך ובטובתם של כל ילדה וילד"

היוצא שלפני כל תביעת גירושין מי מבני הזוג שרוצה להגיש בקשה לישוב סכסוך, יש לו להגיש תביעה זו במטרה להגיע להסדר נאות עם הצד השני ולמעט בסכסוכים הפוגעים בטובת הילדים והצדדים.

בפגישת יישוב הסכסוך, ישבו בני הזוג עם עובד/ת סוציאלי/ת במטרה להתגבר על המשבר החולף על בני הזוג, ולסייע בישוב הסכסוך.

תהליך הפגישות למטרת ישוב הסכסוך הינה בין 4 ל 6 פגישות, שהוא פרק זמן של בין חודש לחודש וחצי עד לסיום התהליך. הפגישות הם מטעם החוק ואינם עולות כסף.

מפגשי מהו"ת (מידע – הערכה ותיאום) יערכו תוך 45-60 יום מיום הגשת הבקשה, יתכן וחלק מהמפגשים יערכו בנפרד אבל ככלל המפגשים במשותף עם בני הזוג.

כמה דברים שחשוב לדעת !

חשוב לדעת שעל המפגשים חל חסיון מלא, והדברים לא יעוברו לבית הדין או לבית משפט ולא ישמשו נגדכם במהלך הדיונים.

בפגישה הראשונה ישתתפו בני הזוג בלבד, מכאן והילך ניתן יהיה לבאי כח הצדדים להשתתף גם הם בפגישות.

בנוסף חשוב לדעת, שהזמנה למפגש מהו"ת הינו חובה גמורה, ודינה כמו הזמנה לבית משפט. באם אחד הצדדים לא הופיע לפגישה ניתן יהיה לבית הדין להשית עליו קנסות.

סוף התהליך – אם לא הגיעו הצדדים להסכמות ופניהם להמשיך הלאה בתביעת גירושין, יהיה על הפותח בבקשה זמן של 15 יום בו הוא יכול לפתוח בתביעת גירושין. מכיוון שהתהליך הינו מסורבל בירוקרטית ונפשית, ויש לפעול במקצועיות מול ההליך המשפטי ומול טענות הנגד של הצד השני, מומלץ לפנות לטוען רבני מומחה לדיני משפחה שילווה אתכם בתהליך הגירושין עד להשגת זכויותיכם.

אודות הכותב:
טוען רבני
יצחק דרור


טוען רבני יצחק דרור הינו מומחה בדיני משפחה בעל ניסיון עשיר בתחום. בראשותו משרד גדול ומוביל, שטיפל בתיקים רבים ומגוונים בשנים האחרונות וליווה לא מעט לקוחות בתהליכי גירושין וכל הכרוך בכך (משמורת ילדים, כתובה, מזונות, חלוקת רכוש).
בנוסף טוען רבני יצחק דרור מנהל מכון מוביל בתחומו ללימודי טוענים רבניים ומקצועות תורניים.  

אהבתם? שתפו:

מאמרים אחרונים

דיני משפחה

חלוקת רכוש בגירושין

דיני משפחה

כתב תביעה גירושין

דיני משפחה

תביעת משמורת

דיני משפחה

תנאים למשמורת משותפת

דיני משפחה

חלוקת ימים במשמורת משותפת

כללי

טוען רבני מומלץ

דיני משפחה

תביעת גירושין בבית דין רבני

דיני משפחה

מה צריך כדי לפתוח תיק ברבנות

דיני משפחה

משמורת משותפת

דיני משפחה

משמורת בגיל הרך

דיני משפחה

חלוקת רכוש בגירושין

דיני משפחה

כתב תביעה גירושין

דיני משפחה

תביעת משמורת

דיני משפחה

תנאים למשמורת משותפת

רוצה להתייעץ עם טוען רבני יצחק דרור?

צור קשר עכשיו בטופס או בוואטסאפ

דילוג לתוכן